• +31 085 2019493
  • info@nexer.nl

Kennisbank

Verbinden met je ARK server

Verbinding maken met je ARK server

Waarschijnlijk kun je de ARK server niet vinden in de lijst met servers, zelfs niet als je er op zoekt. Dit komt omdat het 10.000+ ARK servers zijn, als je zoekt op je eigen ARK server(naam) wordt er maar gefilterd in een lijst van maximaal 1000 servers, de kans is daardoor erg groot dat je jouw server niet gaat vinden. Gelukkig zijn er nog 2 andere manieren om te verbinden met je server. Deze beschrijven we hieronder:

Mogelijkheid 1 (Via Steam)

Je kunt je server het beste toevoegen via de Steam Server Browser. Als je de ARK server via hier toevoegt dan wordt hij in ARK automatisch als favoriet gezet.

Een server toevoegen in Steam doe je door Steam te openen,
Links bovenin Beeld > Servers
Er opent dan een server browser klik dan op
Het tabje favorieten > Server toevoegen > servernaam:querypoort (Bijvoorbeeld: mc01.nexer-hosting.nl:25583) > Spellen zoeken op dit adres > Geselecteerde server toevoegen
Vanaf nu is het mogelijk om de server via de Steam server browser te joinen maar nog makelijk is de Knop Join ARK > Favorites in ARK zelf.

Servernaam en query poort kun je vinden in het game paneel, servernaam staat in het tabje console onder de Start, Restart, Stop knoppen. En de query poort staat onder Startup zoals te zien in de screen shots.

Servernaam opzoeken
Query poort opzoeken

Server menu openen

Server toevoegen

Mogelijkheid 2 (Via ARK)

Je kunt vanuit een private/offline game ook een Hosted Server joinen, dit doe je door de volgende stappen te zetten:

Op het hoofd menu binnen ARK kies je voor
Host\Local > Play Single Player
Zodra je in een offline game bent druk je op de TAB toets, de console opent dan, hierna typ je het commando open servernaam:poort (bijvoorbeeld: mc01.nexer-hosting.nl:25581)
Servernaam en poort kun je vinden in het game paneel in het tabje console onder de Start, Restart, Stop knoppen.

Houdt er rekening mee dat dit niet de meest stabiele manier is om een server te joinen, het gebeurt met regelmaat dat het open commando niet correct werkt. Wij hebben nog niet kunnen vinden waarom dit zo is. De eerste mogelijkheid via Steam werkt het best!

Servernaam en Poort

Start een private game

Play single player

Commando open servernaam:poort