• +31 085 2019493
  • info@nexer.nl

Kennisbank

Mods toevoegen aan je ARK server

ARK is leuk, maar ARK met mods is nog veel beter! In deze handleiding leggen we je uit hoe je gemakkelijk mods kunt toevoegen aan je ARK server.

Steam Workshop mods opzoeken

Als eerst is het nodig om de mods op te zoeken in de grote Steam Workshop bibliotheek, vanuit deze bibliotheek kunnen de Mod ID's opvragen.

1. Blader door de Steam Workshop en zoek een mod die je wilt gebruiken. Je kunt de Steam Workshop voor ARK vinden op: https://steamcommunity.com/app/346110/workshop/
  2. Zodra je de mod hebt gevonden die je wilt installeren, kun je de Mod ID vinden in de URL van de webpagina voor de mod.
  3. Kopieer de cijfers als het einde van de URL - dit is de Mod ID die u in uw serverconfiguratie moet plakken.
    Voorbeeld-URL: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1522327484
    In het bovenstaande voorbeeld zou de Mod ID 1522327484 zijn.

Toevoegen van de Steam Workshop mods aan je ARK server [GameUserSettings.ini]

Je kunt ARK-mods op je server installeren door de Steam Workshop Mod-ID's toe te voegen aan je GameUserSettings.ini-bestand.

1. Ga naar het game paneel en Stop de server.
  2. Navigeer naar het tabje Files
  3. Open het GameUserSettings.ini bestand, deze is geplaatst in de map (/home/container/)ShooterGame/Saved/Config/LinuxServer/GameUserSettings.ini
  4. Hier kun je de mods invoeren met de optie ActiveMods=. Als deze regel niet reeds bestaat, moet je deze handmatig toevoegen, het is belangrijk dat deze op de laatste regel van de [ServerSettings] sectie komt te staan
    Als we bijvoorbeeld de mod uit de vorige stap installeren, en daarnaast een mod met ID 1404697612, voeren we het volgende in: ActiveMods=1522327484,1404697612
  5. Save content, Heb je de mods handmatig geupload (naar de map: /home/container/ShooterGame/Content/Mods)? dan kun je de server starten. Heb je dit nog niet gedaan dan gaan we verder naar de volgende stap.

Waarschuwing: zorg ervoor dat je geen spaties tussen de mod-ID's en de komma's plaatst om mogelijke problemen te voorkomen.

Automatisch downloaden en updaten van de Steam Workshop [Game.ini]

Het is mogelijk om de ARK mods handmatig te uploaden naar de server omgeving (deze moeten dan in de map  /home/container/ShooterGame/Content/Mods geplaatst worden). Makkelijker is het als de server ze zelf download en update. Hiervoor moeten we nog een configuratie bestandje aanpassen.

1. Ga naar het game paneel en Stop de server.
  2. Navigeer naar het tabje Files
  3. Open het Game.ini bestand, deze is geplaatst in de map (/home/container/)ShooterGame/Saved/Config/LinuxServer/Game.ini
  4. Hier kun je de mods invoeren in de sectie [ModInstaller]. Als deze sectie niet al bestaat, moet je deze handmatig aanmaken.
    In de vorige stap hebben we de mods met ID 1522327484 en 1404697612 gebruikt, deze moeten we op de volgende manier in het bestand zetten:
    [ModInstaller]
    ModIDS=1522327484
    ModIDS=1404697612
  5. Save content
  6. We gaan nu naar het tabje Startup. Hier gaan we de optie/variable Additional Arguments aanpassen, hier moet je -automanagedmods toevoegen. Deze optie wordt automatisch opgeslagen.
  7. We kunnen nu de server starten, de mods zullen automatisch gedownload worden.

Game.ini config bestand
Additional Arguments

Zodra je de game opent en verbinding maakt met de server worden de benodigde mods automatisch geïnstalleerd.

ARK Game