• +31 085 2019493
  • info@nexer.nl

Kennisbank

Verbinden met je Satisfactory server

Waarschijnijk ben je hier omdat je een server bij ons hebt gekocht en graag je nieuwe Satisfactory server wilt joinen, hiervoor hebben wij deze handleiding gemaakt.

Opmerking!, Het is mogelijk dat bij iedere start of herstart van de server de eerste join niet goed gaat. Dit komt doordat de server pas je savegame gaat inladen zodra er een client joined. De client vindt het dan te lang duren en geeft een foutmelding. Direct hierna kun je opnieuwe joinen, je zult zien dat het deze keer dan wel goed gaat!

Stap 1,

Gegevens verzamelen

Als je in het game portaal ziet doet het zich een beetje vermoeden dat je met de server kunt verbinden op de naam en poort die onder address staat, dit is helaas niet zo. Je dien te verbinden met naam die bij adress staat (bijvoorbeeld gsrv02.nexer-hosting.nl) en de query poort deze is te vinden in de statup pagina. Als voorbeelt nemen we de volgende informatie. Address is gsrv02.nexer-hosting.nl:26105 met query poort 26016 dan moet je bij Satisfactory als address gsrv02.nexer-hosting.nl opgeven icm de port 26016.

Stap 2,

Server toevoegen in Satisfactory

Om de server toe te voegen in Satisfactory klikken we op Server Manager > Add Server (onderin) > vul de eerder verzamelde gegevens in > Confirm

Stap 3,

Server configuratie

Voordat we de server kunnen joinen is enige initiele configuratie nodig.

We moeten de server claimen, een naam opgeven en een admin password instellen (onthoud deze goed!).

Hierna is het nodig dat je of een (bestaande/singeplayer) game upload via de file browser in het game portaal of een nieuwe game aanmaakt.

Hiervoor klik je bovenin op Create Game, Kies je een area en een naam > Create Game