• +31 085 2019493
  • info@nexer.nl

Kennisbank

Voeg een admin toe aan je Rust-Server

Hoe je een admin aan jouw Rust-server kunt toevoegen

Door een speler admintoegang te verlenen op je Rust-server, kan de speler alle Rust-adminopdrachten in de game uitvoeren. Dit kan worden gebruikt om spelers te verbannen, te dempen, te schoppen en meer.

De beschikbare admin rollen voor rust.

ownerid - Dit geeft toegang tot alle admin commando's, en kan andere admins toevoegen/verwijderen.

moderatorid - Dit geeft toegang tot alle admin commando's, maar kan geen andere admins toevoegen/verwijderen.

Een speler instellen als admin of moderator met behulp van console-opdrachten

Voordat we beginnen, moet je eerst de 64bit Steam ID vinden van de gebruiker die je een rol wilt geven.

1. Navigeer naar de console in het configuratiescherm van je server.

2. Typ in het tekstvak van je console <role> <64_bit_steam_id> <reason/user> Vervang <role> door ownerid of moderatorid, afhankelijk van de rang die je de speler wilt geven, <64_bit_steam_id> door de 64bit Steam ID van de speler die je wilt instellen als beheerder, en vervang <reden/gebruiker> door een reden of hun gebruikersnaam.

3. Druk op Enter. Je ontvangt een bevestigingsbericht in je console waarin staat dat de speler de gekozen rol heeft gekregen

4. Nadat de gebruiker de rol heeft gekregen, moet je het configuratiebestand opslaan door de opdracht writecfg uit te voeren.

5. Druk op Enter. Je ontvangt een bevestigingsbericht in je console waarin staat dat de speler de gekozen rol heeft gekregen