• +31 085 2019493
  • info@nexer.nl

Kennisbank

Verbinden met je Rust Server

Hoe verbind je met jou Rust-server

Er zijn meerdere manieren om verbinding te maken met jou Rust-server. Het is mogelijk om verbinding te maken met je server via de in-game serverlijst, Rust's console of Steam's Server-viewer.

Belangrijke informatie identificeren

Om op jou server te komen hebben we eerst de server naam en poort nodig om verder te gaan.

1. Log in op jou configuratiescherm.

2. Kopieer de naam van de server. Zorg ervoor dat je de naam en de poort kopieert.

Verbinding maken met de clientconsole

Met de in-game Rust-clientconsole kun je rechtstreeks verbinding maken met een server hiervoor heb je nodig een server-IP en -poort.

1. Druk op de F1-toets om de gameconsole te openen. Zorg ervoor dat CONSOLE is geselecteerd in de linkerbovenhoek van uw scherm.

2. Typ de opdracht client.connect <IP:port> en druk op Enter.

Verbinding maken met de Rust-serverlijst

1. Klik na het starten van Rust op Play Game. Vanaf hier kan je verbinding maken met elke Rust-server. Om verbinding te maken met jou server moet je kiezen uit 1 van de 4 tabbladen:

1. Community: voor Vanilla Rust-servers. Zoek op de naam van uw server.
  2. Modded: voor Oxide Rust-servers. Zoek zoals voorheen op de naam van uw server.
  3. Favoriet: alle servers die je hebt toegevoegd aan je favorieten of die je hebt toegevoegd aan de serverviewer van Steam.
  4. Geschiedenis: Alle servers waar je eerder lid van bent geworden.

2. Zodra je jou server heeft gevonden, klik je erop om het verbindingsvenster te openen.

3. Klik op join server