• +31 085 2019493
  • info@nexer.nl

Kennisbank

Minecraft server start niet, Versie 1.17 en hoger

Update (01-12-2021)

Sindskort detecteert het Control Panel (Pterodactyl) automatisch wanneer de verkeerde Java versie is geselecteerd. Er zal dan een keuze menu verschijnen waarin je de correct Java versie kun kiezen.

Probleem

Als je een server hebt besteld en je krijgt de volgende melding bij het starten van de server in Pterodactyl

[Pterodactyl Daemon]: ---------- Detected server process in a crashed state! ----------
[Pterodactyl Daemon]: Exit code: 1
[Pterodactyl Daemon]: Out of memory: false
[Pterodactyl Daemon]: Aborting automatic restart, last crash occurred less than 60 seconds ago.

Dan staat de juiste Java versie niet geselecteerd.
Sinds Minecraft versie 1.17 en hoger is er voor gekozen door Mojang om gebruik te gaan maken van de nieuwere Java versie.
Helaas kan de nieuwe versie van Minecraft daarom niet meer gebruikt worden met enen oudere versie van Java.

Oplossing

Om dit probleem te verhelpen kan in het gameserver control panel voor de nieuwere Java versie gekozen worden.

Log hiervoor in op het gameserver control panel met de gegevens die te vinden zijn onder de service in de webshop.
Selecteer daarna de juiste server > ga naar Startup > Docker image > selecteer de onderste: quay.io/parkervcp/pterodactyl-images:debian_openjdk-16

Helping screenshot correct Java version

Daarna kun je opnieuw proberen de server te starten en de EULA te accepteren, als het goed is start je server succesvol.
Mocht dit niet zo zijn kun je ons altijd bellen of een ticket indienen via de Webshop > Support > Tickets