• +31 085 2019493
  • info@nexer.nl

Kennisbank

Eerste server aanmaken en opstarten

Bestanden uploaden

Zodra je bestelling is voltooid en je een bevestiging mail gehad hebt, kun je aan de slag!

Als je al een project/bot hebt gemaakt in Python dan kun je deze uploaden via de “File Manager”. Mocht je nog geen project hebben dan kun je gebruik maken van onze Github repository.

https://github.com/nexerhosting/discord_bot

Bot starten

Het hoofd bestand dient main.py genoemd te worden, daar zal de server namelijk opzoek naar gaan.
Als dit bestand niet gevonden kan worden dan stopt de start procedure.

Goed om te weten

• Hoofd bestand heet main.py
  • Het main python bestand moet ergens een keer “Bot is ready!” zeggen. Dit is voor de server het teken dat de Discord Bot succesvol is opgestart.
  • Als er modules/libraries geinstalleerd moeten worden dan kunnen de namen hiervan in requirements.txt worden gezet (Bestaat het bestand niet maakt het dan aan). Alleen de naam, meerdere modules kunnen achter elkaar worden gezet, wel met een spatie ertussen
  • Standaard wordt Python 3 gebruikt, onder Startup kun je kiezen voor een oudere versie, bijvoorbeeld Python 2