• +31 085 2019493
  • info@nexer.nl

Kennisbank

Eerste keer GTA-V Roleplay bij Nexer Hosting

Welkom en gefeliciteerd!

Waarschijnlijk ben je hier omdat je een server bij ons hebt gekocht en nu erg benieuwd bent wat je moet doen om gebruik te kunnen gaan maken van de nieuwe server!
Lees snel verder om het uit te vinden!
 

Stap 1,

Informatie emails

Als het goed is heb je van ons een paar mails ontvangen, mocht dit nog niet zo zijn wacht dan ongeveer 10 minuten.
De volgende mails hoor je onder andere te ontvangen, we noemen alleen de mails die voor nu relevant zijn.

Nieuwe service geactiveerd!


Server Installed

Stap 2,

Inloggen in het game portaal

 

In de mail (Server installed / Server Panel | Nexer Hosting) van het game portaal staat de volgende knop: Login and Begin Using.
Zodra je op deze knop klikt zal er een inlogpagina te zien zijn, in de mail staat al een klein beetje je gebruikersnaam verstopt deze begint altijd met bl_ (het is ook mogelijk om je email als login te gebruiken) wat je misschien ook al was opgevallen dat er nergens een wachtwoord te zien is in de emails. Dit wachtwoord kun je uit het klanten paneel halen wat we zo toelichten, of je kunt een wachtwoord reset doen door op de Forgot password? knop te klikken en daarna je email in te vullen, je zult dan een nieuwe mail krijgen waarmee je het wachtwoord opnieuw kunt instellen. 

Door ons wordt standaard een sterk wachtwoord ingesteld. Het standaard wachtwoord en gebruikersnaam kun je ten alle tijde op de volgende pagina in het klanten portaal raadplegen: https://mijn.nexer-hosting.nl/client/services
Zodra je op deze pagina bent kun je aan de rechterzijde (van de dienst/server die je zojuist heb gekocht) op het pijltje klikken, er vouwt dan een menu open, hier staan de relevante gegevens (gebruikersnaam, wachtwoord en login url van het gameportaal)

In dit geval kopiƫren we het wachtwoord en de gebruikersnaam en deze vullen we in op de login pagina die we eerder hebben geopend (of klink op de link onder Login URL die we net hebben gezien).

Service gegevens overzicht

Als het goed is ben je dan ingelogd en krijg je een overzicht te zien.

 

Stap 3

Verkennen van de server

Als je stap 2 goed hebt uitgevoerd zul je een soort gelijke pagina te zien krijgen als hieronder

 

Stap 4

Eerste configuratie

Voordat we de server kunnen opstarten moeten we een licentie aanvragen bij CFX hiervoor gaan we naar de volgende pagina: https://keymaster.fivem.net/
Je zult dan een scherm te zien krijgen waar je moet inloggen, waarschijnlijk heb je al een CFX forum account (deze gebruik je meestal ook voor de FiveM game) mocht je hem niet hebben dan kun je hem alsnog aanmaken onder Create your account.
 

Zodra je bent ingelogd krijg je de volgende pagina te zien, 

 

Je zult dan op de knop Register a new server moeten klikken hierna worden er een aantal velden weergeven hier moet je de volgende informatie invullen:

  • Displayname: Hier mag je zelf wat invullen, bijvoorbeeld je server naam
  • Initial server IP address: Zie notitie hieronder
  • Server Type: Other
  • Which server provider are you using?: Other

 

Initial server IP address varieert, je kun dit zien als je in het Game paneel op je server klikt > Aan de rechterzijde staat dan een adres kopieer dan hieronder het bijhorende IP.
gsrv01.nexer-hosting.nl = 5.255.86.235
gsrv02.nexer-hosting.nl = 93.158.211.97

 

Dan zul je de licentie key te zien krijgen op de volgende pagina:

 

Deze key moet je kopieren en plakken op de Startup pagina in het game paneel

Beoordeel dit artikel om ons te helpen onze kennisbank te verbeteren.

3 1